keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Vauva-arki on alkanut

Pieni on jo kolmen viikon ikäinen. Pakko sanoa, että aika on mennyt ihan hurjaa vauhtia. Me ollaan eletty todellisessa vauvakuplassa, eikä oikeastaan kellonajalla niin väliä olekaan 😊 Pienen tarpeiden mukaan elämme elämäämme, öisin valvotaan vähän enemmän ja päivällä otetaan päikkäreitä. Onneksi mieskin on kotona, niin voimme yrittää jakaa hommia vauvan- ja kodinhoidon välillä, sekä levätä vuorotellen.

Pienellä on viime päivinä ilmaantunut paljon ilmavaivoja ja sen vuoksi hän itkee välillä todella lohduttomasti. Onneksi olemme löytäneet keinoja helpottaa Pienen oloa (muun muassa keinuttelu), ja lisäksi käytössä on maitohappobakteeri sekä nyt kokeilemme myös valmistetta, jonka pitäisi auttaa ilmavaivoihin. Toivottavasti saadaan näillä konsteilla pahimmat vatsanvääntelyt kuriin. Muutoin seuraavaksi täytynee kokeilla vyöhyketerapiaa. 
Vaikka itkukohtaukset eivät kestä kuin korkeintaan pari minuuttia, on niin sydäntä raastavaa kuunnella Pienen itkua. Välillä on itseäkin vähän itkettänyt, kun Pieni parkuu lohduttomasti niin että happi tuntuu loppuvan. Mutta, onneksi ollaan jo ehkä vähän paremmalla polulla asian puolesta. Ja olen ymmärtänyt, että juuri tämän ikäisellä vatsavaivat ovat hyvin tyypillisiä. 

Päivät siis vierivät meillä pienessä koomailussa univelan vuoksi, mutta siitä huolimatta nautin tästä vauva-arjesta maailman eniten ♥️  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti